Breaking News

Menghitung hari kelahiran Ubuntu 10.04 LTS

Kelahiran Ubuntu berdasarakan schedulenya, FinalRelease Ubuntu 10.04 LTS akan lahir pada 29 April tahun ini.  Menurut penuturan Mark Shuttleworth (the founder of the Ubuntu project), bahwa  "Lucid Lyn" ini membutuhkan 10 detik untuk waktu bootingnya. Waah cepet tuh!! Berdasarkan yg saya baca disini, berikut beberapa kutipan dari penuturan Mark Shuttleworth:

"Two years ago we announced the second LTS release, and what we hoped would become a standard practice of making LTS releases on a predictable two-year schedule, overlayed on our existing six-month schedule of desktop and server releases. We are now giving a name to the next Ubuntu LTS: The Lucid Lynx. Ubuntu 10.04 LTS will ship in April 2010 and is the culmination of significant work in Ubuntu, in Debian and across the free software ecosystem. LTS releases are maintained for five years on the server and three years on the desktop, so they are designed for those who are making larger deployments or who otherwise prefer to have a common platform for an extended period.

Speed is an essential ingredient in the attack of a lynx, and speed remains our goal. We have improved the boot time in each of the releases during this era of Ubuntu, and expect to complete some of the major improvements required for 10 second booting with Lucid. Fully harnessing Upstart, in collaboration with Debian, will get us even closer to the goal.

Sumber : http://fridge.ubuntu.com

Tak sabar jadinya menjajal kemampuan si kucing kecil ini, …karena selama ini saya menggunakan ubuntu tidak ada masalah yang berarti di laptop saya. Kalaupun ada, banyak sekali informasi di internet untuk membantu memecahkan permasalahannya.

Kalau begitu pas bayi saya berumur 25 hari, si Lucid Lynx baru nongol…(loh kok perbandingannya sampe kesitu?..). Karena bila saya pake nih versi LTS buat server, berarti tinggal kurangin 25 hari aja umur anak saya wat bisa tau umur tuh server (biar cepet ngitungnya..)...hehehe

About these ads

2 Comments on Menghitung hari kelahiran Ubuntu 10.04 LTS

  1. Lucid bakal jadi sejarah tersendiri untuk Ubuntu. Karena katanya, di versi ini Ubuntu bakal ganti logo^^

    Jadi kepingin pesan CD asli kopian dari pabriknya, deh….

    • oooh ubuntu mo ganti logo??

      saya juga lagi nunggu lunchingnya neh..sudah 4x saya dikirim cdnya mulai dari ubuntu 8.04 LTS..

      kita tunggu saja tanggal 29 nanti…langsung peseeeeeenn gratis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,689 other followers

%d bloggers like this: